Fabels van Vos, werkvormen en methodieken

Aanvangsdatum: 24 september 2024
Locatie: Logavak - Utrecht
Cursusduur: 3 uur
Niveau: MBO/HBO denkniveau
Docenten: Margreet Verrij
Deelnameprijs: 395,00
Inschrijven Incompany aanvraag
Contact over deze cursus
Wil je zelf of met je team eens een hele andere training of studieochtend ervaren, waar je samen kunt oefenen en inspiratie opdoen voor je cliënten of leerlingen? Dat kan!

In deze training krijg je een introductie van het nieuwe kindercoach- en voorleesboek ‘Fabels van Vos’ waarin vele oefeningen, werkvormen, voorlees-audio’s en suggesties voor vragen worden aangeboden, passend bij de verschillende thema’s en verhalen die aansluiten bij de wereld van het kind.
Centraal staat de introductie van de methodiek ‘Emotional Freedom Techniques’, kortweg EFT, aangepast aan het kind.
Ondersteund met een klopronde-poster, zie download, en met een instructie- en voorbeeldfilmpje, gaan we samen aan de slag.
Aan het eind van de ochtend is er ruimte om nog een andere oefening(en) ‘uit te proberen’.

Het wordt een inspirerende ochtend vol oefenen, zelf ervaren en verdieping, waarmee je je repertoire aan werkvormen en methodieken mooi kunt uitbreiden.

Wil je een incompany training? Dan kan het programma op maat gemaakt worden en heb je de mogelijkheid om een ‘proeverij’ van verschillende oefeningen en werkvormen uit het kindercoach voorleesboek en werkboek van 'Fabels van Vos' samen te stellen. Jullie kunnen bijvoorbeeld kiezen voor oefeningen die passen bij een bepaald thema, zoals 'Omgaan met emoties', 'Ontspannen', 'Grenzen leren stellen en 'nee' leren zeggen' of '(pieker)gedachten om leren denken'.

Inloop met koffie en thee

Introductie van het Voorleesboek en het werkboek Fabels van Vos
Introductie EFT methode en oefenklopronde plenair

11.00 – 11.55 uur

In duo’s, aan de hand van een zelfgekozen thema, verder oefenen met de EFT methode.

11.55 – 12.25 uur

Ruimte voor een zelfgekozen werkvorm/ oefening uit het boek of proeverij van oefeningen door
trainer geselecteerd.

Afronding en evaluatie

Afsluiting

De training Fabels van Vos methodieken en werkvormen is bedoeld voor iedereen die zijn of haar cliënt of leerling beter en prettiger wil ondersteunen en begeleiden.
Of dit nu 1-op-1 of in een kleine groep is.
De oefeningen en werkvormen zijn bijzonder goed in te zetten in de kindercoachpraktijk, het basisonderwijs door de leerkracht of schoolmaatschappelijk werker, door kindbegeleiders en pedagogisch medewerkers in de jeugdzorg en kinderopvang.

Het minimum aantal deelnemers is 8 en het maximum aantal deelnemers is 16.
Bij minder dan 8 deelnemers gaat de cursus niet door.

Leerdoelen en te behalen competenties:
·       Leren inzetten en gebruiken van het ‘Fabels van Vos’ voorlees- en werkboek, die 1-op-1, in een kleine groep of een klas in
        te zetten zijn
·       Repertoire aan werkvormen en methodieken uitbreiden. Centraal staat de methodiek ‘EFT voor kinderen’ en enkele andere
        oefeningen
·       De verhalen met een boodschap over verschillende thema’s, suggesties voor vragen en oefeningen leren gebruiken
·       Praktische kennis door zelf ervaren en oefenen

Gratis bij deelname:
Bij deze studieochtend ontvang je 2 boeken die je voor aanvang van de training kort dient door te nemen om een algemene indruk te krijgen. Daarbij om eventueel één van de vele werkvormen en methoden te kiezen waar je extra handvatten voor wenst en die, wanneer de tijd dit toelaat, aan het eind van de ochtend geoefend kan worden.

Fabels van Vos voorleesboek  Auteur Margreet Verrij (1e druk 2022) Amsterdam: Uitgeverij SWP.
Fabels van Vos werkboek  Auteur Margreet Verrij (1e druk 2022) Amsterdam: Uitgeverij SWP.

Aanvullend

Bij de deelnameprijs zijn koffie/thee inbegrepen.

Aanvang Locatie
04-06-2024 Logavak - Amsterdam Inschrijven Meer informatie