Ben Baarda

CV Ben Baarda
Dirk Benjamin (Ben)Baarda (1947) is een Nederlands psycholoog en methodoloog, en is vooral bekend van zijn boek Basisboek Methoden en Technieken uit 1990, dat hij samen met Martijn de Goede schreef.

Biografie
Ben Baarda studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Rijksuniversiteit Leiden, en promoveerde in 1988 in Leiden op het proefschrift Schoolprestaties van kinderen van werkloze vaders.
Baarda werkt vanaf 1971 als klinisch psycholoog op de Universiteit Utrecht op de afdeling van prof. Martinus J. Langeveld en doceerde hier onder andere het vak statistiek. Hiernaast startte hij in 1990 een eigen organisatie en adviesbureau KIDpartners op, mede om trainingen en adviezen te geven over het omgaan met kinderen en jongeren. Deze trainingsmaatschap runt hij samen met de pedagoog Dr. Karel J. Mulderij.  

Recent publiceerde Ben het  Inspiratieboek creatief communiceren met kinderen en jongeren   van waaruit ook de Logavak-cursus is ontstaan. Het boek maakt onderdeel uit van het trainingsmateriaal.

Overige cursussen van Ben Baarda

Titel
Creatief communiceren met kinderen en jongeren